dimecres, 16 de desembre del 2009

Instància del PSC per salvar el Centre Cultural de Sarrià de Ter


Ahir dimarts el PSC de Sarrià de Ter vam entrar aquesta instància a l'ajuntament demanant que es posposi l'aprovació d'un conveni entre l'ajuntament i el Consell Comarcal del Gironès per a la construcció del Centre de Visitants del Gironès en un espai on s'havia projectat ubicar-hi una sala d’exposicions, una sala museu per acollir el fons patrimonial de l’artista sarrianenca Emília Xargay i les restes arqueològiques de la Vil·la Romana del Pla de l’Horta i l’arxiu històric, a més de disposar més espai de dipòsit per a la nova biblioteca Emília Xargay.



Roger Casero Gumbau, regidor de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, en representació del grup municipal del PSC

EXPOSO

Assabentat del conveni entre el Consell Comarcal del Gironès i l'Ajuntament de Sarrià de Ter per a la ubicació a Sarrià de Ter del futur Centre de Visitants del Gironès, promogut per l'Àrea de Turisme de l'ens comarcal en el marc del projecte Camins i Oficis del Gironès.

Assabentat que per aquest equipament l'ajuntament preveu cedir 1.081 m2 del baixos del Bloc 9 del PMU Cobega, situat a l’Av. de França.

Tenint present que fins a la data l'espai que es preveu cedir estava destinat a acollir equipaments i serveis municipals, tals com una sala d’exposicions, una sala museu per acollir el fons patrimonial de l’artista sarrianenca Emília Xargay i les restes arqueològiques de la Vil·la Romana del Pla de l’Horta i l’arxiu històric, a més de disposar més espai de dipòsit per a la nova biblioteca Emília Xargay, essent aquest un projecte definit i presentat públicament a entitats i veïns i veïnes.

Tenint present que l'espai que es preveu cedir està subjecte a una subvenció del PUOSC del 2007-2012, aprovada per unanimitat pels tres grups municipals, del qual s’ha obtingut finançament pel projecte auditori i tancaments exteriors dels espais de difusió de les arts visuals i museu dotat amb 905.104,46€ i subvencionat al 2012 pel PUOSC citat amb 400.000 €.

Tenint present que actualment l'empresa Alea, per encàrrec de l'àrea de cultura municipal, està fent els treballs previs per a la redacció del Pla Local d’Equipaments Culturals (PLEC) de Sarrià de Ter, que ha de dibuixar el planejament de necessitats d'equipaments culturals a mig i llarg termini.

Tenint present que no ens consta que per avalar la cessió d'ús de superfície municipal destinada a equipament públic s'hagi elaborat un informe i memòria econòmica.


SOL·LICITO

Que es posposi l'aprovació del conveni de cessió gratuïta de 1.081 m2 al Consell Comarcal del Gironès per a la construcció del Centre de Visitants del Gironès fins que es pugui garantir un espai alternatiu pels serveis i equipaments previstos inicialment al Bloc 9 del PMU Cobega: una sala d’exposicions, una sala museu i l’arxiu històric.


Sarrià de Ter, a dimarts 15 de desembre de 2009

Roger Casero Gumbau
Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Sarrià de Ter

Il·lm. Alcalde – President de l’Ajuntament de Sarrià de Ter

-----------------------

pd1: confiem, encara, amb una resposta responsable i a temps del govern de Sarrià de Ter...

pd2: també et pot interessar llegir, sobre aquesta qüestió, l'entrada del bloc 1a declaració del PSC de Sarrià de Ter sobre el centre d'atenció al visitant del dissabte 12 de desembre de 2009.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada