dimecres, 8 d’abril del 2009

Volem millorar el MIEM de Sarrià de Ter

El dimarts 31 de març el govern de Sarrià de Ter portava al Ple municipal a aprovació inicial el Mapa d'Instal·lacions Esportives Municipals (MIEM) de Sarrià de Ter. El nostre grup, el PSC de Sarrià de Ter, ens hi vam abstenir bàsicament per dues raons:

. La no participació del nostre grup en el procés d'elaboració del MIEM, malgrat des del seu inici ho haviem demanat al govern. Això no és una novetat, però sí que ens va intrigar saber que, d'alguna manera, el govern havia optat per quedar-se amb un document me´s aviat conservador i poc amiciós, ascèptic i sense una projecció clara i valenta cap al futur.

. La detecció d'algunes mancances en la fase d'estudi i sobretot en les propostes d'actuacions, que com que precisament no vam tenir l'oportunitat de fer-les evidents o de proposar millores en el procés d'elaboració, els hi farem arribar en forma d'al·legació durant el procés d'informació pública.

Malgrat l'abstenció el nostre grup valorem molt positivament l'oportunitat de tenir el MIEM, un document que no només ens permet tenir una bona radiografia de la situació actual, sinó que sobretot ens ha de permetre projectar, en clau de pràctica de l'esport, el Sarrià de Ter del futur pel que fa a equipaments i instal·lacions esportives, en espais per a la pràctica de l'esport.

A nosaltres ens sembla que precisament el govern no ha aprofitat del tot aquesta oportunitat i s'ha quedat a mig camí... Tindrem ocasió de valorar-ho més detalladament amb les propostes de millora que presentarem en format d'al·legació, confiant que efectivament l'aportació del nostre grup permetrà millorar el document que finalment caldrà presentar al Consell Català de l'Esport.

Sense explicar fidelment tot el què vam exposar al darrer Ple, aquesta setmana hem fet aquest comunicat amb el nostre posicionament.



El PSC s’absté en la proposta del MIEM de Sarrià de Ter i preveu presentar-hi una al·legació amb propostes de millores

Pel PSC la proposta del MIEM té algunes mancances importants, és conservadora i poc ambiciosa, possiblement per evitar discrepàncies entre els grups del govern

El PSC de Sarrià de Ter es va abstenir en la votació de la proposta del govern del Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipals (MIEM) de Sarrià de Ter del darrer Ple municipal. Els motius de l’abstenció del PSC són la manca de voluntat de participació dels grups municipals en el procés d’elaboració del MIEM, sobretot pel què fa a les propostes d’actuacions, i algunes mancances que, a criteri del PSC, conté el MIEM.

Roger Casero, regidor-portaveu del PSC de Sarrià de Ter, va comunicar al Ple que el seu grup presentaria una al·legació al MIEM amb propostes de millora, manifestant la seva voluntat de votar-ne favorablement l’aprovació definitiva. Per Casero “la proposta del MIEM té algunes mancances, és conservadora i poc ambiciosa, sobretot tenint present que es tracta d’un document que ha de projectar-nos, en clau de pràctica de l’esport, d’instal·lacions i equipaments esportius cap al futur”.

Pel PSC al MIEM hi manca, a l’apartat de recollida de dades, una enquesta o consulta a la població en general sobre els hàbits esportius i amb propostes d’equipaments; pel que fa a les propostes hi manca un pla d’usos i gestió, la previsió de pistes de tennis i la cooperació amb municipis veïns per a la projecció, en el futur, d’una piscina coberta. Aquestes són algunes de les mancances que el PSC ha detectat i que, juntament amb altres propostes de millora, preveu presentar en forma d’al·legació durant el període d’informació pública.

El PSC de Sarrià de Ter va demanar participar des d’un principi en el procés d’elaboració del MIEM. Per Casero “com que el govern no ha volgut que hi participem, no s’ha interessat per les nostres propostes durant el procés d’elaboració del MIEM, les hi farem arribar ara durant el període d’exposició al públic, confiant que tindrem ocasió per discutir-les i contrastar-les amb els altres grups municipals”.

Finalment Casero va manifestar al Ple, després de les intervencions dels grups del govern, que “possiblement el govern ha evitat la participació dels grups municipals en l’elaboració del MIEM per no evidenciar les discrepàncies que en matèria d’instal·lacions esportives tenen els grups del govern”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada