divendres, 3 d’abril del 2009

Els serveis socials municipals de Sarrià de Ter: sentenciats!

El grup del PSC acceptem amb responsabilitat, compromís i treball el nou paper d´oposició a l´Ajuntament de Sarrià de Ter, preocupats, en un principi, pel risc de retrocés en les polítiques socials si els dos grups compleixen amb el seu programa, esperant que l´equip de serveis socials no estigui, els propers mesos, sentenciat.

En el darrer ple municipal de Sarrià de Ter vaig llegir literalment el fragment en negreta d'aquest paràgraf de la nota de premsa del PSC de Sarrià de Ter posterior a la confirmació del pacte ERC+CiU per governar, a principis de juny de l'any 2007.

De fet aquest no era només el nostre temor, segurament també era el temor de les professionals que han vist que, encara no dos anys després que ERC assumís la regidoria de serveis socials, les seves places (educadora social, treballadora social i monitora social) desapareixen de la plantilla de personal de l'ajuntament.

La proposta de modificació de la plantilla, amb l'amortització (supressió) de les tres citades places, va ser aprovada només amb els vots favorables dels grups del govern i amb el vot contrari del grup municipal del PSC. Entre el públic assistent hi havia dues delegades de personal de l'ajuntament, una d'elles una afectada directa, doncs la seva plaça a la plantilla de personal de l'ajuntament serà història en qüestió de setmanes, algun mes a tot estirar. Del debat destacaria el poc coneixement que van fer gala l'alcalde i el regidor de l'àrea de l'àmbit dels serveis socials, confonent, com hem exposat en el darrer comunicat que hem fet, l'atenció primària amb els programes comunitaris...

És molt el què ja he escrit en aquest bloc i el què com a grup municipal del PSC de Sarrià de Ter hem dit en forma de comunicats de premsa, però encara no ho hem dit tot... De moment el què hem fet és un breu comunicat motivant el nostre vot contrari a la proposta del govern, i per tant favorable al manteniment de l'equip de serveis socials i, en qualsevol cas, en trobar un millor encaix amb el Consorci, agraint la feina que han fet les persones que han format l'equip de serveis socials municipal i posant-nos a disposició del nou equip per tot allò que els puguem ajudar.

Aquest és el comunicat que hem fet:



El PSC de Sarrià de Ter vota contra la modificació de la plantilla de personal que elimina els serveis socials municipals al darrer Ple de Sarrià de Ter

El portaveu Roger Casero considera que es comet un error històric i agraeix la feina i dedicació de totes les persones que han format l´equip de serveis socials de Sarrià de Ter els darrers set anys

El PSC de Sarrià de Ter va votar en contra la proposta del govern de modificació de la plantilla de personal, en la que s´amortitzaven les places d´educadora social, treballadora social i monitora social.

Per Roger Casero, regidor-portaveu del PSC de Sarrià de Ter, “si la decisió de Josep Turbau de crear els serveis socials municipals va ser històrica, ara la decisió de l´actual govern de suprimir-los és un error històric”.

El PSC va agrair la feina i dedicació de totes les persones que han format l´equip de serveis socials municipal de Sarrià de Ter al llarg dels darrers set anys, destacant que contràriament al què passarà a partir d´ara, era un equip de tres professionals de l´àmbit social que treballava a jornada sencera només per Sarrià de Ter. Segons Roger Casero “no només perdrem capacitat de direcció política, també perdrem, perdran els veïns i veïnes, proximitat”.

Roger Casero va manifestar que “efectivament Sarrià de Ter havia de trobar un bon encaix dins el Consorci de Benestar Social, una cosa és encaixar-nos i l´altra diluir-nos-hi”. Pel PSC des del govern no només hi ha hagut una manca de direcció política dels serveis socials sinó que també han donat mostres de desconeixement dels àmbits d´intervenció social, confonent l´atenció primària amb els serveis i programes d´atenció comunitària.

Finalment Roger Casero va manifestar que el PSC de Sarrià de Ter es posa a disposició del nou equip de serveis socials per tot allò que puguin necessitar.


La decisió, si més no la inicial, està presa, naturalment sense el nostre recolzament... els serveis socials municipals de Sarrià de Ter estan sentenciats...

-------------------------------

pd1: Nota de premsa en pdf

pd2: El PSC de Sarrià de Ter demana que no es suprimeixin els serveis socials de Sarrià de Ter és el titular del comunicat que vam fer el PSC de Sarrià de Ter el passat 19 de març de 2009.

pd3: La carta de navegar, article d'Assumpció Vila al seu bloc (15/03/09).

pd4: altres articles sobre aquesta qüestió al bloc:
Sarrià de Ter al Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, publicat el dimecres 30 de juliol de 2008.
2a de les 2 preguntes al Ple del CCGi: serveis socials al Consorci BS, publicat el dimecres 24 de desembre de 2008.
L´ajuntament de Sarrià de Ter davant la crisi econòmica. Perspectiva i propostes del PSC, publicat el divendres 23 de gener de 2009.
Els SSAP de Sarrià de Ter al Consorci BS... de quina manera?, publicat el dijous 19 de febrer de 2009.
Quan la política no és pedagogia, publicat el dimarts 24 de març de 2009.
Carta al meu alcalde, que hauria preferit no fer, publicat el divendres 27 de març de 2009.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada