dissabte, 22 de novembre del 2008

Moció PSC Sarrià de Ter per la millora del finançament local

El grup municipal del PSC de Sarrià de Ter vam presentar, aquest passat dijous, una moció per la millora del finançament local, amb la finalitat que sigui aprovada aquest proper dimarts al Ple municipal de Sarrià de Ter.

La moció va en la línia del què les entitats municipalistes catalanes (FMC i ACM) i espanyola (FEMP) han estat reclamant i reclamen. Des del PSC de Sarrià de Ter hem cregut necessari sumar-nos, l'Ajuntament en ple al proper Ple, al suport a la feina que aquestes entitats estan fent, així com expressar també el suport al Govern de la Generalitat en el seu procés de negociació pel nou finançament.

Aquesta és la nota de premsa [Nota de premsa en .pdf] que vam publicar aquest dijous al nostre web:



El PSC de Sarrià de Ter presenta una moció en defensa de la millora del finançament local

Per Roger Casero, portaveu socialista, la millora del finançament local és un element imprescindible pel manteniment i continuïtat de les polítiques de proximitat i la cohesió social.

El PSC de Sarrià de Ter ha presentat avui una proposta de moció per la millora del finançament local, amb l'objectiu que sigui aprovada al proper Ple municipal del dimarts 25 de novembre.

La moció dóna suport a les accions que porten a terme les entitats municipalistes de Catalunya (ACM i FMC) i a nivell estatal (FEMP) en defensa de la millora del finançament local i en les seves negociacions amb el Govern espanyol per donar una resposta satisfactòria a les necessitats dels municipis.

D'altra banda la moció també expressa el suport al Govern de la Generalitat en el seu procés de negociació pel nou finançament de Catalunya, així com la creació posterior d'una comissió mixta entre la Generalitat i els ens locals per tractar específicament el finançament local fruit de la negociació de la Generalitat.

Per Roger Casero “la millora del finançament local és un element imprescindible pel manteniment i continuïtat de les polítiques de proximitat i la cohesió social, doncs són molts els serveis no obligatoris que els municipis presten”.

Roger Casero valora molt positivament les ajudes que els municipis rebran, per exemple, a través de la Diputació de Girona per fer front a la difícil situació econòmica, que afecta també directament als ajuntaments, però considera vital la millora del finançament a nivell estructural.

Aquesta moció [Moció per la millora del finançament local en .pdf] forma part de l'ordre del dia del proper ple i previsiblement serà aprovada per unanimitat pels tres grups municipals de Sarrià de Ter (ERC, CiU i PSC).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada