divendres, 26 de setembre del 2008

Qui polititza la Festa Major de Sarrià de Ter?.

Des del PSC de Sarrià de Ter no polititzem la Festa Major, ni volem fer-ho. La Festa Major és de les entitats i dels veïns i veïns, no dels grups municipals, ni tan sols del govern; el que sí té el govern és la responsabilitat que la Festa Major es faci amb la participació, en major o menor grau, de les entitats.


Des del PSC el què hem fet és una valoració de la Festa Major del 2008 i una proposta organitzativa pel 2009, amb una nota de premsa [El PSC proposa que es recuperi la Comissió de Festes i es canviï el model organitzatiu de la Festa Major de Sarrià de Ter] i participant (no com a grup municipal, ja que no estàvem convocats com a PSC, sinó com a representants d'entitats) a la reunió que es va convocar per valorar la Festa Major.

Malament si des del govern consideren que opinar i fer propostes sobre un tema és polititzar. Aquest verb, polititzar, ni deu sortir als manuals de rèpliques... Entenc que és ben legítim des del PSC de Sarrià de Ter opinar i proposar millores per la Festa Major...

Que la Festa Major del 2008 l'ha programat (decidit, pel que fa a calendari i activitats) majoritàriament el govern és un fet, no una opinió. I valgui com a exemple el concert jove: va ser el govern qui va decidir els grups i el dia del concert, no les entitats i, ja no diem, l'entitat de joves de Sarrià de Ter. Naturalment les activitats de la Festa Major d'aquesta any, les de cada any, les han tirat endavant les entitats amb la seva col·laboració i participació, sempre generosa i desinteressada, destinant-hi temps i ganes... els calés els posa, naturalment i com ha de ser, l'Ajuntament i, quan existia, la Comissió de Festes.


Els fets són els que són, malgrat els esforços que fa el govern per fer-los semblar d'una altra manera. Una reunió com la d'aquest dimecres, per valorar i preparar la propera Festa Major, convocant a totes les entitats, no es va fer ni al final de la Festa Major 2007 ni per programar la Festa Major 2008.

La reunió era per recollir crítiques i propostes, no només per què el govern justifiqués les seves decisions. Afortunadament les entitats, també el govern, van fer propostes per la Festa Major de l'any vinent, arribant a acords com el fet que abarqui, no com aquest any, dos caps de setmana, així com la manifestació clara i diàfana que el govern no programarà cap activitat de Festa Major prèvia al pregó...

Si la mecànica d'ara serà que el govern anirà convocant a totes les entitats al llarg de l'any per preparar la Festa Major, el canvi de model organitzatiu l'haurà fet el propi govern, sense dir-ne a la reunió, això sí, Comissió de Festes... però el nom és el menys important.
Si la mecànica és aquesta, fer participar les entitats de les decisions, és aquest el model que nosaltres hem proposat... i representarà un canvi substancial i positiu en la manera d'organitzar la Festa Major del 2009 respecte a la del 2008.


Però malament anem si partim d'una hipòtesi errònia i d'un diagnòstic equivocat per aportar solucions i millores!. Ni abans era tot negatiu ni ara tot és tan perfecte!. Hi ha dins el govern, no tots, qui s'entesta en prescindir de la gamma de grisos i també hi ha qui confon, com diu l'Assumpció Vila, descentralització amb participació.

Però bé, al cap i a la fi tot són percepcions: la percepció del govern actual és que la Festa Major 2008 ha estat tot un èxit, també organitzatiu. Entendran que no tots en tinguem la mateixa percepció i opinió i que, si ens donen l'espai per expressar-nos, ho diem tal i com ho sentim i veiem.

Qui l'hi dirà al Rei que va despullat!...

---------------------------------

pd: definició de polititzar segons el diccionari electrònic de la Gran Enciclopèdia Catalana: Donar un caire polític a una cosa que no en té.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada