dimecres, 27 d’agost del 2008

Recuperarà Cantallops la seva escola?

Malgrat no es pot dir blat, fins que no és al sac i ben lligat, jo diria, pel vents que corren, que sí, o si més no que s'està en el bon camí...

Fa algunes setmanes, potser fins i tot algun mes, vaig rebre amb molta satisfacció un correu del cantallobenc Lluís Serrano, llicenciat en història i co-autor, juntament amb el seu germà Miquel Serrano, llicenciat en història de l'art i actual porimer tinent d'alcalde de Cantallops, i Antoni Cobos, doctor en filologia clàsica, de la monografia sobre Cantallops, editada dins la col·lecció Quaderns de la Revista de Girona, on m'informava de la proposta del nou govern municipal de Cantallops de recuperar l'escola de Cantallops.

Avui mateix d'aquest fet n'informava el Diari de Girona: Cantallops espera el permís d'Educació per reobrir l'escola després de 24 anys . Val a dir però, que alguna dada que ofereix el diari no és del tot precisa: Miquel Serrano no és, encara, Alcalde de Cantallops, com diu el diari; ho serà, previsiblement, d'aquí un any, segons el pacte de govern entre una part del grup de CiU, amb Damià Contreras al capdavant, l'actual Alcalde, i el grup d'Independents per Cantallops – AM, vinculats a ERC, del qual el jove Miquel Serrano n'és el cap de llista.

Però tornant al tema de l'escola val a dir que en aquest sentit l'Ajuntament està fent bé els deures, informant a les famílies i posant a disposició del departament d'Educació les aules necessàries per ubicar-hi la l'escola, precisament les de les antigues escoles. Ara cal el vist-i-plau del Departament d'Educació perquè l'escola de Cantallops sigui, a partir del curs 2009-2010, una realitat com a escola rural.

Si finalment es confirma la recuperació de l'escola, Cantallops farà un gran pas de cares al seu futur, ja que una escola no només ofereix un servei educatiu i docent a la mainada, també esdevé en un element integrador i vertebrador de la vida social del poble.

De moment, i per anar fent boca, des de l'Ajuntament es va organitzar una exposició sobre l'escola pública a Cantallops, que es tornarà a exposar a finals de setembre.

Ara només cal esperar el permís d'Educació i que els infants i les famílies de Cantallops facin confiança a la recuperada escola. Una llavor, avui, que demà, n'estic segur, donarà molts fruits...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada