dimecres, 7 de maig del 2008

Madrid - Barça: el passadís


El Reial Madrid és el just campió de la Lliga '07-08 perquè ha estat l'equip més fiable, més regular, al llarg de tota la temporada. Coincideix la jornada d'avui, justament la posterior a la de la proclamació matemàtica del Reial Madrid com a campió, amb el derby entre el blancs i blaugranes. Aquesta circumstància ha generat molta literatura des de fa setmanes, primer especulativa sobre si s'havia d'arribar a aquesta situació o si era millor la proclamació del Reial Madrid justament després del partit amb el Barça; després sobre el contingut humiliant o heroic, amb un component de vanitat, que podria tenir en passadís d'honor que els jugadors blaugrana han de fer a la sortida dels jugadors merengues al seu camp...

Que els jugadors del Barça facin el passadís als jugadors del Reial Madrid, en tant que campions, no ha de ser, pels blaugrana, un gest d'humiliació, ni tan sols de penitència: el passadís ha de ser tan sols un gest de respecte i reconeixement de la victòria, pels seus propis mèrits, del (màxim) rival al campionat de la regularitat.

Ha de ser un gest de noblesa i esportivitat i així l'han de rebre també els jugadors blancs; no ho han d'entendre com una fustigació al (màxim) rival.

És per aquest motiu que no comparteixo l'opinió dels que interpreten el passadís com un acte de penitència dels jugadors blaugrana pels seus mals resultats; la penitència, en tot cas, que vingui acabada la competició amb la renovació de l'equip, o serà la fase prèvia de la Lliga de Campions si no es classifica, finalment, segon a la lliga.

Pel que fa al Reial Madrid, si vol humiliar al Barça ja sap què ha de fer: guanyar per golejada, i viceversa... Encara que una victòria del Barça pel Reial Madrid seria un mal menor. I és que la redempció blaugrana exigeix, pel que sembla, un preu més elevat, i no passa precisament pel (màxim) rival, sinó pel Barça mateix...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada