dilluns, 3 de març del 2008

Per al Dret a Vot



"Les persones immigrades viuen i treballen amb nosaltres, però no voten amb nosaltres. No les podem excloure d'un dels drets fonamentals de la democràcia, el dret a decidir, el dret a vot, dret a ser electors, el dret a ser electes. Si tots som ciutadania, tots n'hem de poder exercir, tots hem de tenir la mateixa oportunitat per participar."
Roger Casero. Educador social i regidor del PSC de Sarrià de Ter


Amb aquest comentari he participat a la campanya Per al Dret a Vot, impulsada per la Comissió pels Drets Socials i Polítics, formada per gent de diverses entitats de la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme:


Els cantants Gerard Quintana i Cris Juanico, el conseller del Consell de Govern de la Corporació Catalana de l’Audiovisual, Joan Manuel del Pozo, el llibreter i escriptor, Guillem Terribas o l’escriptora Assumpció Cantalozella, aposten pel Dret a Vot. Són algunes de les persones que participen en la campanya de sensibilització pel Dret a Vot de les persones immigrades que impulsa la Comissió pels Drets Socials i Polítics, de cares a les eleccions del 9 de març del 2008.


La campanya, que compta amb més de cent quaranta participants, es manté oberta a tothom. Per participar-hi només cal enviar un argument o comentari breu a favor del Dret a Vot, especificar la professió i adjuntar una fotografia a dretavot@solidaries.org


Veient la galeria de fotos i comentaris de la gent, observant el major consens entre la majoria de partits amb representació parlamentària per la defensa del Dret a Vot de les persones nouvingudes, aquesta hauria de ser una qüestió que entrés definitivament a l'agenda política per tal de garantir, per a tothom, l'exercici d'un dels drets fonamentals de la democràcia, el dret a decidir, el dret a vot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada