dijous, 6 de desembre del 2007

Ni una sola paraula

M'explicava una vegada l'amiga i companya de grup municipal i altres afers sarrianencs, Assumpció Vila, que en la seva joventut alguns joves tenien un cert aire d'interès pel fet de ser poc proclius en el verb, nois amb un punt interessant precisament pel fet de tenir, suposadament, un intents, profund i ric món interior que els feien fins un xic misteriosos als ulls de jovenetes inquietes com ella. L'Assumpció, amb el pas dels anys i, sobretot, de l'experiència, va acabant deduint que alguns d'aquests nois eren escassos de paraula senzillament perquè no tenien res a dir, ni una sola paraula.

A finals de setembre arriba a l'Ajuntament de Sarrià de Ter l'expedient d'expropiacions del TGV a Sarrià de Ter. El tema de les grans infraestructures (TGV i AP7-A2) a Sarrià de Ter són temes d'elevat interès per part de tots els grups municipals i dels veïns i veïnes. El govern informa d'aquest afer, com no podria ser d'altra manera, als propietaris afectats, però no informa de l'arribada d'aquest expedient (amb els corresponents plànols amb les afectacions del traçat, sobretot de les sortides d'emergència) ni a mi com a portaveu del PSC, únic grup a l'oposició, ni l'exposa, pel seu interès, als veïns i veïnes en general aquest projecte.
Tampoc al Ple del mes de setembre explica res de res...Nosaltres ens n'assabentem a través del BOP i del BOE i ens dirigim a l'Ajuntament per consultar-lo. És a dir, ni una sola paraula.

A mitjans d'octubre el CILMA fa arribar a l'Ajuntament de Sarrià de Ter l'estudi i proposta de traçat i mesures correctores de la implantació de l'autovia A2 entre Blanes i La Jonquera, en tant que afectat pel traçat de desdoblament de la NII (que passarà a ser l'A2). El govern no ens informa, ja no del contingut i de la resposta del govern, ni tan sols de la seva entrada a l'Ajuntament pel nostre interès i per la seva consulta. Tampoc n'informa al Ple de finals de novembre. Ni una sola paraula.

A finals de novembre, l'endemà de tres Comissions Informatives i, per tant, el divendres anterior al Ple ordinari de novembre, el govern manté una entrevista amb el Cap de la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya. Ni de la reunió, ni del seu contingut, el govern ens en diu res, ni al PSC ni a la població en general; tampoc explica res al Ple. Ni una sola paraula.

A principis de desembre, el divendres 5 per ser més exactes, el govern de Sarrià de Ter va al Ministeri de Foment, a Madrid, per tractar el pas de les infraestructures al nostre municipi. El mateix divendres al vespre, en la inauguració d'una exposició a Sarrià de Ter (Espai d'Emoció, de Josep Ma. Muñoz: la darrera exposició programada per qui fins al maig era regidora de Cultura, Assumpció Vila), el govern no ens diu res als dos regidors del PSC que som allà. L'Assumpció pregunta: “què tal la Maleni?”. L'alcalde només diu “no hem anat amb ella” i evita entrar més en el tema... bé, potser tanpoc era el moment, pel què esperaré que, dins un temps prudencial, se'ns informi dels temes i ontingut de la reunió. Però de moment, ni una sola paraula.

Amb tot el què està passant, les expropiacions del TGV, els projectes de l'AP7 i l'A2, que coincideixen a Sarrià de Ter, l'actitud poc comunicativa del govern vers el nostre grup i, sobretot, vers els veïns i veïnes, no deixa de ser sorprenent. Sembla com si ara volguessin que per aquests temes tan sols hi passéssim de puntetes, com si ara no convingués que se'n parlés massa ni massa públicament...

Davant aquest silenci, prenen més força les paraules que, en forma d'article (Les tifes de l'Adif), va publicar l'Assumpció Vila al Diari de Girona.

Tenen, el govern, coses a dir i nosaltres, el PSC de Sarrià de Ter, ganes d'escoltar i, sobretot, de ser informats, entre d'altres, per exemple, per debatre el paper de Sarrià de Ter al Pla Director Urbanístic de l'Àrea Urbana de Girona...

De moment, en espera d'ésser informats, la cerquem pel nostre compte...
---------------------
pd1: Canta Ni una sola palabra la Paulina Rubio. Aquesta és una cançó escrita pel teclista del grup La Oreja de Van Gogh, Xabier San Martín.

pd2: També la canta, versionada en català, el cantautor Roger Mas, algunes vegades acompanyat també del bisbalenc Sanjosex. En aquesta ocasió canta pel programa El Club.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada